Tijd

lucht

The more one analyses people, the more all reasons for analysis disappear. Sooner or later one comes to that dreadful universal thing called human nature.
Oscar Wilde (1854-1900)

Fred en zijn avonturiers zijn graag geziene gasten, inmiddels bij ons thuis. De verbouwing vordert gestaag en langzamerhand zien we weer wat licht aan het andere einde van de tunnel schijnen. Al lijkt het noch verdraaid ver weg.

De groep mannen (en één vrouw!) zijn geen van-acht-tot-vier-types. Ze komen ’s ochtends (of ’s middags) en maken dan de klus af die ze die dag zouden doen. En of het dan zes uur wordt of later zal hun worst wezen. Tijd is een relatief begrip, waar je je niet al te druk om moet maken.

Die attitude heeft ook zo zijn keerzijde.

We begonnen er al een beetje bang voor te worden en gisteren bevestigde Fred ons vermoeden: de verbouwing zal niet voor de vakantie voltooid zijn. Dat betekent dat we nog es drie weken moeten wachten, voordat eind augustus de laatste onderdelen van de klus zullen worden afgerond. De nieuwe pui, de wc, de bibliotheek – dat zal allemaal doorgeschoven worden tot in de nazomer van dit jaar.

“En de badkamer?” vroeg ik terwijl ik visioenen had van nog een aantal maanden waarin we niet in ons eigen huis konden douchen. Fred keek es peinzend in de lucht. Uiteindelijk knikte hij.

“Volgens mij moet dat wel lukken.” sprak hij geruststellend.

Zijn verzekering maakte me aan het twijfelen. Maar inmiddels weet ik: tijd is een relatief begrip.

[Laat ook even gezegd zijn dat Fred en zijn avonturiers prachtig werk afleveren. Ze hebben liefde voor hun vak, dat zie je aan alles. En hun liefde bindt. Da’s inmiddels duidelijk.]

Standaard

5 gedachten over “Tijd

 1. Tijd is ZEKER relatief… en als je je gewoon laat meevoeren op de ‘golven der tijd’ blijkt dat alles altijd goed komt op het goeie moment! 🙂
  aldus.

  {Mowl: van een afstand in plaats en tijd ben ik het helemaal met je eens.}

 2. linette schreef:

  Met een klussende broer en bouwvakkende vriendjes, weet ik uit ervaring dat ze altijd praten alsof het klusje zo geklaard is, iets wat ik overgens nooit begrepen heb! Of ze dit nou zeggen om zichzelf moed in te praten of om de toekijkende partij gerust te stellen is mij een raadsel, maar 2 weken zijn altijd minimaal 2 maanden, want er zijn altijd stoordingen zoals vorst, regen, niet op tijd geleverde matrialen (of de verkeerde) en natuurlijk de bouwvak. Dus.. wanneer er nu gemeld wordt dat dit varkentje rond augustus gewassen is, denk eind september, begin oktober, knik en weet beter! Maar nooit laten merken……

  {Mowl: probeer je ons een hart onder de riem te steken?}

 3. Volgens mij lopen verbouwingen helaas altijd uit…
  Het is balen, maar ooit zal het af zijn en dan kun je er nog jaren van genieten.

  {Mowl: verbouwingen zijn zelf-toegebrachte kwellingen, die na de voltooiing ervan meteen zijn vergeten.}

 4. rozebeer schreef:

  mmmm, da’s balen zeg. Dus met de weblogmeeting is het nog niet klaar… En daar hadden jullie zo enorm op gehoopt

  {Mowl: ons huisje is dan nog een bouwput.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.