Tijdelijk

De cocon van de geest is als de wegen voor gesloten.

De cocon van de geest is als de wegen voor gesloten.

“Neemt u, Timothy van der Zand, Wendy Kortenaer tot uw liefhebbende echtgenote, en zult u daarmee haar eeuwig trouw beloven, Wat is daar op u antwoord?”

De dominee vroeg om een antwoord, natuurlijk aarzelde ik geen seconde. Dit is onze dag, ik zou wel gek zijn om niet met haar te trouwen. Ze is een moeder, knap, slim, een reddende engel, beeldschoon als een porseleinen beeldje, dat als het brak, ze nog mooi zou zijn. Vanbinnen en vanbuiten is zij het licht van mijn hart en de symfonie in mijn hoofd.

Ternauwernood heeft ze mij verzorgd, terwijl ik niet wist wie ik soms was. Ik draaide mezelf naar onze familie die gespannen zaten te wachten op m’n antwoord. Hoorde mijn vader roepen vanuit de zijlijn: “Zeg nou Ja, waar wacht je op.” Alles om me heen veranderde gauw in slow-motion toen ik een vrouw zag binnenlopen, die ik nog nooit eerder van mijn leven had gezien, maar toch ergens vaag van zou kennen. De rode roos viel uit mijn hand, en geraakte zwaar op de grond. Om me heen draaide het door, iedereen staarde in de richting van mij, maar mijn ogen waren gericht op de mysterieuze dame. De chemie sloeg meteen over, kon er geen pijl op trekken, maar waar zou ik haar van kennen.

“Ga je nog wat zeggen Timothy.” reageerde Wendy luid. “Ik sta hier anders aan een schandpaal, dat weet je. Weet je zeker dat je dit wilt?”

De mysterieuze blonde vamp betrad het altaar, en kwam tegenover mij staan. Ze opende haar edel-achtige vuistje, aan haar ogen zag ik dat ze het waarborgde met haar hart. In haar vuist verborg ze een kompas met daaraan een kettinkje. ‘Ik wist niet wat ik zag’, of wat ze er precies mee bedoelde. De vaag van herkenning was te vinden door mijn hart. Ik voelde een stroming binnenkomen van herhalingen. Vragen werden plotseling antwoorden van de zeeën aan scenes, die over boord vlogen. Het is alsof de scenes zich waren gaan schrappen, en er nieuwe scenes voor in plaats kwamen. Toen wist ik alles.

“Ik kan niet met je trouwen. De vrouw die je enige tijd ziet, is mijn vrouw, dat verandert alles.”

Standaard

Een gedachte over “Tijdelijk

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.