Tijdsgewricht

sla

Het relatief geluk is toch beter dan zelfs een absolute waarheid.
Gerard Walschap (1898-1989)

Je mag denken, dat het misschien nog wat te vroeg is om over Kerstmis te hebben, maar op mijn werk hangt er al een aankondiging van. Sterker nog: met familie aan weerszijden zijn al afspraken gemaakt over tijd en plaats.

Het heeft allemaal te maken met het ouder worden, denk ik. De tijd doet toch al zijn best steeds sneller te gaan. Als in een film gaan de beelden van loze nachten volgend op te volle dagen rapper en rapper.

Het gevoel van grenzeloze tijdsvervaging wordt nog es versterkt door de sinterklaaslekkernijen die zich nu al staan te verdringen voor hun plekje in de winkelschappen.

Gelukkig hebben we de verbouwing nog. Die blijft.

[Hoewel daar nu ook al tekenen van een naderend einde te zien zijn. Is dan niets meer heilig?]

Standaard

7 gedachten over “Tijdsgewricht

 1. zegt heel timide : “ik heb een hekel aan kerst en nieuwjaar” Of laat het me anders formuleren. Ik heb niet zozeer een hekel aan kerst en nieuwjaar, maar wel aan wat er zo allemaal bijkomt.

  {Mowl: ik sta er dubbel in. Zoals in bijna alles.}

 2. Kerst? Daar denk ik pas aan NA Sinterklaas. Want dat is nou eens een stukje echt Nederlands familie samenzijn. Dat commerciële coca-cola feestje komt daarna wel weer….

  {Mowl: Sinterklaas regelt!}

 3. Misschien is het slim om tijdens de viering van eerste en tweede k-dag (ik neem het woord nog maar even niet in de mond) alvast de agenda’s voor volgend jaar te trekken.

  {Mowl: synchroniseren?}

 4. B en w schreef:

  Het is toch de sfeervolste tijd van het jaar,vooral omdat we toch weer een avond samen zijn .En natuurlijk de gedichten!!!!!!!!daar kijk ik echt naar uit. Al met al laat de kerst maar komen.Ben er (bijna) klaar voor. b

  {Mowl: ik weet niet of ik er al klaar voor ben.}

 5. ha, het begint bij mij meestal in september ook al te kriebelen. De kerstmuziek wordt te voorschijn gehaald, gasten uitgenodigd en kerstmenu’s bedacht… Heerlijk, van mij mag het al december zijn…

  {Mowl: Brrrr kan soms al in de zomer zich er mee bezighouden.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.