Uit elkaar

zalm

Geen menselijk wezen, hoe groot of machtig ook, was ooit zo vrij als een vis.
John Ruskin (1819-1900)

Ze hebben ons redelijk met rust gelaten, de mannen van de verbouwing en hun aanvoerder. Maar langzamerhand leggen ze de laatste hand aan hun werk op de eerste verdieping en dalen zij af naar onze leefruimtes. Het wordt er niet gezelliger op.

Omdat we nu boven beschikken over een van alle gemakken voorziene bibliotheek kon de afbraak van de grote boekenkast beneden beginnen. In grote bouwelementen staat het geval nu tijdelijk opgesteld in de keuken. Er onder kwam een blanke vloer tevoorschijn die, door de aanwezigheid van het meubel, nooit een behandeling met oxan-olie heeft gehad. Dat moet dus nog gebeuren. Gelukkig hebben we nog een bus in de kelder.

De muur achter de planken moet opnieuw gewit – een klusje dat door Brrrr voor zijn rekening wordt genomen. We geven tenslotte niet alles uit handen. Wat we zelf kunnen, doet Brrrr zelf.

De katten Zus en Mies missen in elk geval nu de kans om vanaf het dak op de bovenkant van de kast te springen. Mies bekommerde zich niet al teveel en nam gewoon de oude weg door het huis. Zus had zelfs dat niet door en probeerde vanaf de dakrand uit of ze zich die bijna drie meter zou kunnen laten vallen. Ik heb haar tegengehouden. Ze kwalificeerde zich daarmee definitief als de domste van onze drie poezenbeesten.

[Vannacht hoorden we ze buiten mauwen. Brrrr meende dat er aan het kattenluikje werd gerommeld. Maar of dat Zus of Mies was?]

Standaard

3 gedachten over “Uit elkaar

  1. rozebeer schreef:

    whahaha, wat we zelf kunnen doen, doet Brrrr zelf…
    Hij is echt de klusjesman in huis hé…, wat zeg ik, hij is de man in huis…:)

    {Mowl: we hebben het verdeeld – Brrrr gaat over het huis, ik bekommer me om de rest van de wereld.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.