Troost

kopje

Engelse koffie: heeft nog ’t meest weg van water waar ze met een katapult een koffieboon doorheen hebben gejaagd, waarna het cichoreimannetje er zijn zak in heeft gewassen. Gerrit Komrij (1944)

Waar ik een hekel aan heb, is – onder andere – het webloggen over het webloggen zelf. Het is als de omroep die een uitermate hoge interesse in de media aan de dag stelt. Zelfbevlekking is het, je reinste onanie! Je begrijpt: na deze aanklacht ga ik me daar zelf vandaag aan schuldig maken.

Laatst (zie zelf maar uit te vinden wanneer) had ik geen tijd om een aardig stukje te schrijven. Ik heb dus op een onbevredigende wijze een aantal zinnen in elkaar geflanst. Op weg naar waar we heen moesten deed ik er m’n beklag over bij Brrrr.

"Het was toch een leuk stukje." probeerde hij me mild te stemmen. Ik hapte naar adem.

Leuk! Stukje! Ik voelde me in het diepst van m’n ziel gekrenkt.

"Als jij voor iemand moet koken," probeerde ik hem duidelijk te maken, "En je hebt geen tijd of ingrediënten genoeg – dan moet toch ook niemand het in zijn hoofd halen het wel een lekker hapje te noemen?"

Brrrr schrok van de vergelijking.

"Verdraaid nee!" haalde hij uit. "Ik zou ze kielhalen!"

Triomfantelijk toverde ik een glimlach op mijn lippen.

[Dat niemand denke dat het een hobby is, die dagelijkse gang naar de computer. Het is bittere ernst!] 

Standaard

4 gedachten over “Troost

  1. Hangt er natuurlijk vanaf waarom je weblogt.  Voor jezelf of voor de mensen die er komen lezen?Net zoals beer zegt, kijk ik ook iedere dag uit naar een stukje van je. Realiseer ik me weer eens, dat ook rondom mij het leven verder gaat.  

    {Mowl: hoewel dat ook af en toe knap irritant kan zijn.}

  2. beer schreef:

    ik kijk iedere dag weer uit naar een nieuw stukje van je…Het is mij in ieder geval niet opgevallen, jij bent de kunst der schrijven machtig….

    {Mowl: ik vis graag naar dit soort complimentjes. En, oja, je zondigt tegen de geslachtsregels.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.