Trust No One

Fox Mulder en Dana Scully hadden gelijk: er wordt de burger veel informatie onthouden.

Als ik íets van de X-files heb geleerd, is het wel dat je niet alles moet nemen voor wat het lijkt. In het riool leven levensgevaarlijke gemuteerde lintwormen. Het klonen van mensen is al lang een voldongen feit. En buitenaardse wezens zijn hier al sinds 1948.

Bij herhaling worden wereldburgers ontvoerd ten behoeve van het wetenschappelijk onderzoek door ET. (Bijna) iedereen keert ongedeerd terug uit de immer om de aarde rondcircelende ruimteschepen – maar altijd voorzien van een implantaat in de nek.

De wereldregering (ja, die hebben we!) weet ervan en werkt mee. Ze moet wel, omdat er een ander ruimtevolk is dat de aarde wel ziet zitten als etensbron. En dan mag jij raden wie er onderaan die voedselketen bungelt! Er zou zelfs al een heel fokprogramma klaarliggen. Wacht maar tot de Keuringsdienst van Waarde hiervan lucht krijgt!

Dit alles schoot door me heen toen ik weer es, wachtend op de trein, het perron helemaal afliep. Tot aan het bordje waarop het me werd verboden een stap verder te zetten. Mulder trok zich daar nooit iets van aan. Integendeel: verbodsbordjes intrigeerden hem. Hij ging juíst verder waar hij niet mocht.

Ik niet. Ik ben een watje. Ik stop braaf. Je zult maar zo’n alien in je nek krijgen. Brrr. Ik wil niet betrokken worden in zaken die me niet aangaan. Ik was een slechte verzetsheld geweest in de Tweede Wereldoorlog.

Maar intussen heb ik wel een foto weten te maken van dit bordje met geheimzinnige cijfers dat daar, aan het einde van het perron, tussen het groen was gegooid.

Wat kan hier de betekenis van zijn?

[Mulder, Scully, waar zijn jullie als we jullie hulp nodig hebben? Maar laat die Doggett maar thuis. Die kan me niet boeien.]

Nieuwsflits! Kort nadat ik bovenstaande bijdrage had gepubliceerd ontving ik een (anonieme) sms – uit Bosnië-Herzegovina:

"Nazovi na Hollandski broj."

Bijna gelijktijdig liet een – ongetwijfeld radiografisch bestuurde (of anders toch zeker genetisch gemanipuleerde) – kraai een veer in mijn handen landen. Ik ken niemand uit Bosnië-Herzegovina en ook die kraai leek mij een vreemdeling.

En dan zou ìk paranoïde zijn?

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.