Echternach

dilemma

Tegenspoed is moeilijk te dragen, maar voorspoed moeilijker.
Friedrich Hölderlin (1770-1843)

Het ging even allemaal te goed.

Onder de vloerbedekking kwamen prachtige planken tevoorschijn. De gestripte badkamer vertoonde geen rampen. De nieuwe slaapkamer wordt een plaatje. Het trappenhuis oogt schitterend. Het is gewoon ondraaglijk.

Ik zei het tegen Brrrr.

Ik zei: “Het gaat zo goed,” zei ik, “dat kan nooit goed gaan.”
“Zwartkijker.” lachtte Brrrr. Ik schudde mijn hoofd.

“Ik kan er niks aan doen.” zei ik. “Zoveel geluk wantrouw ik.” Ik pauzeerde een moment. “Wat nu,” vervolgde ik, “als we het achteraf toch niet kunnen betalen?”

Brrrr trok zijn onschuldigste gezicht.

“Dan verkopen we toch gewoon het huis.” zei hij. Met een ruk draaide ik mijn hoofd.

“Dat! Had! Je! Nou! Niet! Moeten! Zeggen!”

[Gelukkig blijkt de verkeerde wasbak te zijn geleverd. En ontbreekt de juiste aansluiting bij de radiator. Ook moeten we nog een paar dagen wachten voor we kunnen douchen. En is nu de bouwvakvakantie begonnen, zonder dat de klus geklaard is. Kijk – dat geeft de burger weer moed.]

Standaard

4 gedachten over “Echternach

 1. Ik vind het ontzettend irritant als bij andere mensen altijd alles goed gaat. Ik ben dus blij met jullie dat nu eindelijk een en ander tegen zit.

  {Mowl: dit is je sociale gezicht?}

 2. linette schreef:

  Laat de bouwvak maar beginnen, daarna zijn jullie klaar voor de 2de ronde en wordt jullie huis prachtig. En ach, een kleine pauze geeft je ook weer even de kans om te kijken of er toch geen dingetjes zijn die je toch liever anders wil hebben. En Rene, mocht het inderdaad niet betaald kunnen worden, dan pik je toch een leuke meerwaarde mee, oeps, een goed weekend en tot snel!

  {Mowl: bedankt. (Maar niet heus.)}

 3. He fijn! gelukkig! Ik had al heel in het begin gezegd dat er ALTIJD wat/van alles mis HOORT te gaan… en als je je daar op instelt, scheelt dat frustratie… 😉
  Ben blij dat het tóch goed gaat! 😉
  aldus.

  {Mowl: misslagen zijn ingecalculeerd.}

 4. Ik ben er weer hoor!
  De quote van Holderin had er eentje van jou kunnen zijn! Als je hem een beetje aanpast, kun je er de geschiedenis mee ingaan.

  {Mowl: ik zal in een vorig leven Hölderlin geweest zijn.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.