Uitgeslapen

badge

Hoe vaak droomt een mens een toekomstige gelukzaligheid en verslaapt de tegenwoordige. lgnatius Cornova (1740-1822)

 

Ik mocht maar liefst anderhalf uur uitslapen. An-der-half! Negentig minuten! Tot zeven uur kon ik blijven liggen: een cadeautje.

Opgewonden van zoveel luxe ging ik naar bed. Wel acht uur zou ik kunnen slapen. Man, wat zou ik morgenvroeg uitgerust zijn!

Wat later keek ik op de wekker. Dertig minuten van die acht uur waren al verstreken. Jammer. Maar ik had nog zeker zevenenhalf uur te gaan. Joepie!

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb geen oog dicht gedaan, dus, die nacht. En toen ik op een goed moment weer op de wekker keek en zag dat het drie minuten voor was, besloot ik maar op te staan. Ik zette de wekker uit en ging douchen.

Een kwartier later stond ik beneden: schoon, geschoren en aangekleed. Gapend stond ik op het punt naar mijn werk te gaan. Nog eenmaal wierp ik een blik op de klok.

Het was kwart over zes.

Zes?! Zes!!

[Wat doe je als je een uur te vroeg bent opgestaan? Ik ben op de bank gaan dutten en kwam te laat op m’n werk. Best knap.]

Standaard

4 gedachten over “Uitgeslapen

  1. linette schreef:

    Wanneer was dit, hangt er iets in de lucht, want ik had net zo goed afgelopen 2 nachten op kunnen blijven, heb geen oog dicht gedaan. Is het soms het mooie weer dat in aantocht is?

    {Mowl: dat of slapeloosheid.}

  2. Kitty (Sarjenka) schreef:

    HAHA! Da’s ook een prachtig excuus… “ja, ik wás op tijd uit bed… ja, kwartoverzes…”… Maar in slaap gevallen op de bank 😀 Tip: zet het wekkertje van je mobieltje in zulke gevallen… (ik ben ook zo’n sukkel die – wanneer ze om 12.00 uur moet beginnen – om 10.45 uur besluit in slaap te vallen op de bank)

    {Mowl: wacht – heb ik me een sukkel genoemd?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.