Memento mori

dood

Wil je de oneindigheid binnengaan, ga dan in het vergankelijke alle kanten op. Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832)

 

Dit zijn harde tijden voor mij.

Met het stijgen van de temperatuur verschijnt steeds meer vlees in het straatbeeld – een aanmerkelijk deel daarvan niet onappetijtelijk. Ik word slachtoffer van Begeerte en Lust.

Als ik een tuin passeer, die net wordt aangelegd of onderhouden en de tuinjongen ontdoet zich bezweet en vermoeid van zijn singletje, waarna hij zich nog even uitrekt en met het lapje stof zijn lijf afveegt, dreig ik net iets te lang te blijven staren.

Of de mannen die een huis bouwen en de steiger te heet vinden om hun kleren aan te houden: ik verrek mijn nek zowat om een glimp op te vangen.

Dan zwijg ik nog van alle andere naaktheid waarmee mijn kuisheid zwaar wordt beproefd. Het plegen van een seksueel vergrijp lijkt ineens het overwegen waard.

Ik word hebberig van de zomer. En jaloers. Ontuchtig en zondig.

Mijn fantasie overtreedt in één enkel moment alle mij bekende en nog onbekende geboden. De heiligmakende genade dreig ik te verliezen, het hellevuur wordt voor mij alvast wat opgepookt – en dat meerdere keren op een dag. Toch blijf ik sterk; ik zal niet zwichten voor de verleiding.

[Ooit zal het wel stoppen. Nog hooguit tachtig zomers en het zal gedaan zijn. Denk ik. Hoop ik.]

Standaard

6 gedachten over “Memento mori

  1. Ik ben niet echt een kenner, maar mij lijkt dat hetmeeste bloot dat je op bouwsteigers ziet is toch niet zo appetijtelijk is. Het wordt toch gedomineerd door bierbuiken en bouwvakkersdecollote’s (de welbekende bilspleet in spijkerbroek)

    {Mowl: als het zomert en m’n hormonen regeren heb ik juist oog voor de uitzonderingen op deze regel.}

  2. De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag een 50-jarige huisarts uit Nuenen veroordeeld tot twaalf jaar celstraf wegens doodslag op zijn vrouw Fatima Paña. (…) Volgens justitie vond de man zijn huwelijk een belemmering voor zijn seksuele uitspattingen en kwam de dood van zijn vrouw hem goed uit.Een gewaarschuwd man telt voor twee. Wat heb jij overigens met dode vogels?

    {Mowl: dode vogels poseren zo rustig.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.