Uitkijk

kont

Wat een kont! Daar moet de onderbroekenindustrie geld aan verdienen. Herman Brusselmans (1957)

En ineens wist ik het: iets met ogen.

Ik had er jeuk aan gehad en bedacht dat dat toch iets raars is: jeuk aan je ogen. Krabben kan niet, hooguit wrijven – maar dat helpt niet. En toch bestaat het: jeuk aan je ogen.

En toen had leek het me leuk om daar iets hilarisch over te schrijven. Maar toen ik wakker werd wist ik alleen nog dat laatste: iets hilarisch schrijven. En natuurlijk dat andere: iets met ogen. Verder was ik het alweer kwijt.

Maar bij de bakker zag ik dit schepsel: voorzien van een gigantisch achterwerk, gehesen in een geruite legging met daaronder en daarover twee pantykousjes.

Mijn ogen begonnen te kriebelen en toen wist ik het weer.

Iets met ogen.

[Ik had haar wel willen zoenen, zo blij was ik dat ik weer wist wat ik was vergeten. Maar ik was bang dat ze zou gaan hinniken.]

Standaard

7 gedachten over “Uitkijk

  1. Ik bewonder eerder het lef om hier een foto van te maken. Lijkt me namelijk een stevige dame. Als je daarvan een klap krijgt met haar handtasje….

    {Mowl: ze stond een taartje uit te zoeken. Die was vooreerst met andere dingen bezig.}

  2. Dat is nou niet aardig. Kan zou het nou helpen? Had je het niet zo kunnen schrijven dat zij er ook nog positief uit sprong? (Ik vrees dat ik het antwoord al weet.)

    {Mowl: zij begon.}

  3. Stel je voor dat je haar wel had gezoend. Dan had je iets moeten zeggen als ‘dank voor Uw kont en Uw geweldige wansmaak’. Niet de meest geschikte opmerking voor bij de bakker. 

    {Mowl: ik had ook aan de Scapino gedacht, maar daar verkopen ze weer geen brood.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.