Uitval

Ik heb het merendeel van je boodschap begrepen, maar wil je die laatste gil nog eens herhalen? Ashleigh Ellwood Brilliant

Ik heb het merendeel van je boodschap begrepen, maar wil je die laatste gil nog eens herhalen? Ashleigh Ellwood Brilliant

De kraaien in de buurt maakten het enige geluid op het station. De reizigers wachtten in alle stilte op hun trein. In de verte naderde een goederentrein.

Ik liep enkele passen tegen de tijd in. De passagiers op de perrons leken geduldiger dan ik. Overgangsbellen waarschuwden voor het vrachttransport. Het rolgeluid van staal op staal zwol aan. Kraaien krasten in de bomen. Ik wandelde weer terug.

Ding dong, deed de luidspreker. Als vanzelf draaide ik mijn hoofd. De trillingen van de goederentrein werden voelbaar. De boodschapper zette in.

“De trein naar A van veertien-over…” begon hij – dit bericht was voor mij bestemd. De langsdenderende wagons verdronken de rest van de melding. De kraaien vlogen op.

[Later bleek de trein van veertien-over niet te rijden. Net zomin als die van zesentwintig-over, trouwens. Die van vierenveertig-over ging weer wel – maar dan om vierenvijftig-over. Maar dat wist ik toen nog niet.]

Standaard

11 gedachten over “Uitval

  1. OV in Nederland; Het is niets en het zal ook nooit wat worden zolang er gewerkt wordt met aanbestedingen waardoor OV-bedrijven beneden de kostprijs werken. Daar is de reiziger alleen maar de dupe van. Zowel qua prijs als qua dienstverlening.

    {Mowl: ’n gezond-verstandkrant-lezer?}

  2. Hoewel toch algemeen bekend is dat kraaien de boodschappers van naderend onheil zijn. Een trein die niet komt of te laat, bijvoorbeeld. Droegen ze NS-hesjes?

    {Mowl: als die zwart zijn.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.