Voedselhulp

lui

Men veroudert sneller naarmate men jonger is. Het minst vlug veroudert de bejaarde. Jean Rostand (1894-1977)

Ik heb al een hoop huisdieren versleten. En allemaal zijn ze voortijdig aan hun einde gekomen. Huisdier zijn is, bij mij, een riskante zaak. De kans dat je het overleeft is nagenoeg nihil.

Kuifje, het schaap, bijvoorbeeld: vergiftigd. Charlie, de beagle, gestolen. Een marmot (of hamster – ik haal ze altijd door mekaar) zonder naam, weggegooid (wat wist ik van winterslaap?). Remy, de eerste Noorse boskat, verdwenen. Dennis, zijn broertje, overreden. En, oja, drie Japanse meeuwtjes: doodgevroren toen ik een weekendje weg was (ik had, heus, echt waar, nog geïnformeerd bij het KNMI, maar die wisten van geen vorst).

Het is, je begrijpt het, dan ook uitzonderlijk dat een dier onder mijn zorg de pensioengerechtigde leeftijd haalt. Met onze drie katten hebben we besloten dat dit nu het geval is: elf en twaalf is in een poezenleven een respectabele leeftijd. Zolang heb ik nog nooit iets in leven weten te houden.

Dus krijgen ze vanaf vandaag seniorenvoedsel.

[Wat het verschil is met gewoon voer weet ik eigenlijk niet. Zou er ook speciaal bejaardenvoer voor mensen zijn? Toch es aan mijn moeder vragen.]

Standaard

7 gedachten over “Voedselhulp

 1. Kat Tricky, van ons, is nog niet bejaard, maar zit sinds enkele weken aan het anti-haarbal voer. Een grote zak van dit voedsel kostte me zo’n 20 euro. Dierenliefhebbers zijn blijbaar een dankbare groep om eens een poot uit te trekken.

  {Mowl: anti-haarbalvoer? Bedankt, je hebt me weer wijzer gemaakt.}

  • Bee schreef:

   Niet zeuren, Ary, double income one cat kan dat wel trekken 😉 Onze zakken kosten 29,75 (3,5 kilo)…wij zijn het zieligst…denk ik zo 🙂

   {Mowl: gaan jullie je boodschappen ergens anders bespreken.}

 2. Bee schreef:

  Ik maak het ook pas voor het eerst mee: (hoog) bejaarde katten. Vorig jaar is er zelfs één van ouderdom gestorven, een bizarre ervaring in een huishouden, waar iedereen maar wegliep en/of vergiftigd werd. Ook hier staat seniorenvoer (poepen ze beter van, denk ik)…voor mensen lijkt het me een gat in de markt!!!

  {Mowl: minder poepen lijkt me beter voor die oudjes.}

 3. Steve schreef:

  Vergiftigd? Gestolen?

  Goh, dan ben ik toch blij dat je huisdieren hebt en geen kinderen.

  {Mowl: ik ken kinderen waar dat een prima lot voor lijkt.}

 4. linette schreef:

  Dat wat je poesbeesten is overkomen, staat toch los van jouw. Ik weet hoe je voor ze bent en als ik zusje zo heerlijk uitgeteld zie liggen, zegt dat toch genoeg…..

  {Mowl: ze overleeft ons nog.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.