Beweegreden

teenslipper

Een verstandig mens jaagt niet het genot na, maar poogt de smart te ontlopen. Aristoteles (384-322vGT)

“Wat heb jij?” schrok Brrrr toen ik thuiskwam van de bakker. “Waarom heb je blote voeten? En waar zijn je teenslippers?”

“Hier!” snauwde ik en smeet de rotdingen in een hoek. “Ik loop voor gek met die ouwerwetse dingen! Ze zijn zó passé! Ik doe ze nooit meer aan!”

Eerder die ochtend had Brrrr mij spottend gevraagd waarom ik in hemelsnaam sokken draag met dit weer.

“Omdat mijn blote voeten in schoenen gaan stinken.” zei ik. “En dan heb je nog sandalen en slippers, maar die zijn of te achterlijk om mee gezien te worden of schieten steeds van mijn voeten af.”

“Teenslippers dan?” vroeg Brrrr. “Ik heb er nog een paar.” En zo was het dus gekomen.

[Dat het leertje van de teenslipper onderweg naar de bakker steeds dieper in mijn vlees was gesnoerd, dat mijn voeten zich steeds krampachtiger begonnen te gedragen en dat ik uiteindelijk liep als een vierdaagseloper op vrijdag, heb ik maar niet verteld. Afzien van schoeisel op grond van een modebeginsel leek me stoerder.]

Standaard

5 gedachten over “Beweegreden

 1. Bee schreef:

  Teva’s! Superhip (met bijbehorende prijs, maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, desnoods in de portemonnee) en uitwasbaar (emmer sop of zelfs wasmachine…in dat geval niet de leren exemplaren nemen 😉

  {Mowl: ik weet niet of ik wel zo’n tenentoner ben.}

 2. Ik ben op een leeftijd gekomen, dat net niet meedoen met de hippe dingen, hip blijkt te zijn. Althans dat maak ik mezelf wijs, kwestie van niet al te zeer uit de toon te vallen.

  {Mowl: niet uit de toon vallen? Is dat niet saai?}

 3. linette schreef:

  Ik ben helemaal in de Birckenstock slippers, lopen heerlijk en zijn volgens modekenners en de modellenwereld ook nog eens helemaal hot!

  {Mowl: heus?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.