Voor de kiezen

fietsEigenlijk had ik het over Brrrr willen hebben. En zijn tandpijn.

Hij heeft er al een tijdje last van.

“Hij zit los.” zei ie, terwijl ie met zijn tong de kies bespeelde. “Hij zal er wel uit moeten.” vervolgde ie nuchter. Ik knikte. Maar dat was voor gisteren. Ik was niet thuis en mijn telefoon stond uit. Toen ik hem aanzette stond er een berichtje op mijn voicemail. Brrrr.

“Ik heb zo’n pijn!” klonk het. Ik schrok. Dit was serieus. Ik belde naar huis, maar Brrrr was al naar zijn werk. Daar kon ik hem niet bereiken. (Daar stond ik dan, in Nieuwegein nota bene. Wel es geweest, in Nieuwegein? Brrr.)

Toen ik op weg was naar huis belde Brrrr nog es.

“Hoe gaat het?”
“Ik hou het bijna niet uit.” zei hij. Mijn hart kneep samen.

“Heb je de tandarts gebeld?” vroeg ik. Brrrr bevestigde.
“Ik kan morgenmiddag langskomen.” zei hij. “Hij dacht aan een wortelkanaalbehandeling.” Ik rilde. Ik had daar hele enge dingen over gehoord.

[Daar wilde ik het dus over hebben. Tot ik vanmorgen de katten eten gaf en in de geschrokken ogen van een oude bekende keek: inderdaad — Cicciolina had zich in de woonkamer achter de bank verscholen. We keken mekaar strak aan.

“Ga toch weg.” zuchtte ik, niet al te overtuigend.

De andere poezenbeesten keurden hem geen blik waardig. Logisch, het eten kwam eraan. Terwijl Cicciolina zich uit de voeten maakte (meer bang voor mij dan voor het overige vee) vloekte ik zachtjes. Waarschijnlijk hadden we de strijd om ons domein verloren. En waar was nou het fototoestel, wanneer je het nodig hebt!]

Standaard

13 gedachten over “Voor de kiezen

 1. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Cicciolina Ritorno

 2. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Cicciolina Ritorno

 3. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Cicciolina Ritorno

 4. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Cicciolina Ritorno

 5. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Lekkere trek

 6. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Lekkere trek

 7. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Lekkere trek

 8. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Lekkere trek

 9. Nieuwegein, daar kwam ik altijd voor tentamens van het Actuarieel Instituut. Maar dat was altijd stukken prettiger dan een tandartsbezoek!

  Je gaat Brrrr vandaag toch heel lief troosten na de behandeling?

  {Mowl: hij zal niet weten wat hem overkomt.}

 10. Het verschilt heel erg wat er aan de hand is. Ik heb ook wel wortelkanaalbehandelingen gehad waar ik niks van voelde maar de laatste was zo erg ontstoken dat de verdoving niet hielp en de kies moest getrokken worden zonder werking van de verdoving. Dat is op zijn minst gezegd niet prettig. Ik wens Brrrr veel succes bij de tandarts.

  {Mowl: dat kan ie wel gebruiken na dit opbeurende verhaal.}

 11. rozebeer schreef:

  Brrrr…, succes jongen. Maar het valt hoop ik allemaal wel mee. Ik heb ooit een wortelkanaalbehandeling gehad en daar heb ik echt niets van gevoeld.
  En jullie gastpoes…, tja… Ik denk dat ze voelt dat jullie eigenlijk gewoon te goed zijn voor deze wereld, en dat jullie haar toch niets aan kunnen doen

  {Mowl: sommige dingen zijn niet anders.}

 12. Ik heb afgelopen jaar een driedubbele wortelkanaalbehandeling gehad. Het viel me erg mee: geen pijn gehad toen ze bezig waren. Het enige lastig was, was dat ik een paar keer terug moest komen en de behandeling zelf vrij lang duurde.
  Dus: vreest niet! 🙂
  aldus.

  {Mowl: dat geeft de burger moed.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.