Voorbij

carnaval

Eetlust komt al etend; maar de dorst verdwijnt door te drinken. François Rabelais (1485-1553)

Drie beren wachten in een hokje. Een grijze, een bruine en een witte. Ze hebben een briefje op hun rug geprikt. Ze zitten op een bankje. Hun benen bungelen in de lucht. De bus zal zo wel komen.

Dit is carnaval in Arnhem. Ga je naar het zuiden, over de Rijn, of desnoods over de IJssel, naar het oosten, dan zie je hele gemeenschappen feesten en pretmaken.

Blaaskapellen voeren daar stoeten van lustig bekerenden aan die zich vol overgave afhoeren in een algehele beseffeloosheid. De wereld draagt een narrenkap.

En in Arnhem wachten drie beren op de bus.

[Het is aandoenlijk, sneu bijna. Volgend jaar maar helemaal niet meer doen.]

Standaard

6 gedachten over “Voorbij

 1. Aalst is hier in Vlaanderen DE carnavalstad bij uitstek en zoals ieder jaar werd de stad overrompeld met bezoekers. De stoet zelf was een beetje tam, het leek net of de deelnemers verlamd waren uit vrees voor de wraak van de Islam. Dus heel weinig cartoon-achtige toestanden.
  Echt treurig nieuws was het bericht dat een 19 jarige jongen dronken in het water viel en niet meer gered kon worden.

  {Mowl: angst is een slechte bron voor carnaval. Een sterfgeval evenzeer.}

 2. Carnaval boven de rivieren heeft altijd iets sneus. Op straat dan. In die kroeg waar zij naartoe gaan zal het best gezellig geweest zijn.

  {Mowl: berengezellig.}

 3. kw00t schreef:

  Sterk: Gisteravond (bij vorige item) had ik als comment de tekst ‘Een krachtige verbeelding van hoe men beneden de rivieren zich voorstelt hoe carnaval boven de rivieren gevierd wordt’ ingevuld… en weer geschrapt.

  {Mowl: je bent je tijd vooruit.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.