Voorbijgaand

ochtendzon

Ik schrijf als ik inspiratie heb en ik zorg ervoor dat ik iedere ochtend om 9 uur inspiratie heb. Peter de Vries (1910-1993)

Twee vrouwen en een man waren in een gesprek verwikkeld toen ik passeerde op weg naar de buurtsuper. Ik ving een flard op.

“Hij kan niet lang staan.” hoorde ik een vrouw zeggen. “Ze hebben een been bij hem afgezet.”

Ik vond het geen onlogische opmerking en sloeg er verder nauwelijks acht op. Al was ik uiteraard wel benieuwd naar de aard van de omstandigheden die geleid hadden tot de noodzakelijke geachte amputatie. Maar behept met beschaving zette ik mijn boodschappendienst verder.

Toen ik terugkeerde stond het drietal nog steeds op dezelfde plek. En nog steeds was het in gesprek. En weer ving ik een zinsnede op.

“Hij kan niet lang staan.” sprak een vrouw. “Ze hebben een been bij hem afgezet.”

[In gedachten stopte ik om het verdere verloop van de conversatie te volgen. Maar dat was alleen in gedachten. Mijn fatsoenlijke lichaam was al doorgelopen. Het nam de verwarring met zich mee.]

Standaard

8 gedachten over “Voorbijgaand

 1. Steve schreef:

  Goed dat je in eerste instantie al niet was blijven staan om het gesprek te volgen.

  Ik vraag mij zelfs af of “gesprek” het juiste woord is…

  {Mowl: goed? Ik kan me wel voor mijn hoofd slaan.}

 2. In de marketing is herhaling een veel toegepaste methode om een merk goed in de markt te zetten om zo de afzetmarkt te vergroten.

  {Mowl: In de marketing is herhaling een veel toegepaste methode om een merk goed in de markt te zetten om zo de afzetmarkt te vergroten.}

 3. Twee keer een been afzetten kan nog… en dan kun je inderdaad niet lang staan (nee, heus waar). Het wordt pas echt zorgelijk als er drie benen verbaal geamputeerd worden.

  {Mowl: zover heb ik het niet laten komen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.