Vooruitgang

stationsgebied

Wat ook als waarheid of fabel in duizend boeken aan jou verschijnt, dat alles is een toren van Babel, indien de liefde het niet verenigt. Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832)

Wat mij betreft is de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen nu al een succes.

Ik moest naar Z, maar kwam te laat in A aan om de goede trein te pakken. Gelukkig was er vertraging opgetreden, zodat er toch een railvoertuig op me stond te wachten. Waarschijnlijk hadden de NS vergeten vervoersmaatschappij Syntus een kopietje van de nieuwe vertrektijden te sturen.

En toen ik later van Z naar A terug wilde keren was het oponthoud zodanig opgerekt dat de mannen van de Oost-Nederlandse OV-gigant maar meteen het hele nieuwe schema overboord hadden gegooid. En omdat ze het zelf ook niet meer wisten konden ze onmogelijk de reizigers informeren over de stand van zaken.

Onwetend van al dan geen vertragingen op het spoor is het rustig wachten. Sterker nog: toen luttele minuten later de locomotief zich aankondigde was het volle perron vooral blij verrast.

[Ideetje voor de Spoorwegen: schrap het rooster helemaal. Het levert een hoop gedoe en gezeur op, terwijl elke onverwachte vervoersbeweging door de reiziger als een cadeautje wordt opgevat.]

Standaard

2 gedachten over “Vooruitgang

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.