Vruchtgebruik

brood

Ik geloof, dat een gezond egoïsme nodig is voor de mens als brood en water.
Louis Couperus (1863-1923)

Gisteren heb ik – zonder opzet – Brrrr verdriet gedaan. Dat ga ik nu proberen recht te zetten. Wat is er gebeurd?

Toen ik gisteren schreef over Frau Labowski plaatste ik er een foto bij van een pot met door Brrrr zelfgekweekte pepertjes. De afbeelding had verwachtingen bij hem gewekt. Hij had namelijk daags ervoor die zelfgekweekte pepertjes gebruikt voor een overheerlijke pasta. Penne rigate met chipolataworstjes, op smaak gebracht met diverse kruiden en – dat mag nu wel duidelijk zijn – de door Brrrr zelfgekweekte pepertjes.

“Je had het op zijn minst even kunnen noemen.” zei Brrrr verongelijkt. Voor straf is ie gisteren niet meer de keuken ingegaan en hebben we ons avondmaal gehaald bij de Chinees. Correctie: Brrrr heeft het gehaald bij de Chinees. Niet dat we daar nog misverstanden over krijgen. Hoe het ook zij – ik heb mijn les geleerd. Nooit zal ik meer de fout maken te zwijgen over de zelfgekweekte pepertjes van Brrrr en de hemelse gerechten die hij ermee bereidt.

Hij heeft trouwens ook paprikaatjes staan. Ik vermoed dat we daar binnenkort meer van horen.

[k ben trouwens geen halve zachte. Heb je de foto gezien die ik deze schuldbekentenis laat vergezellen? Het is wel mooi het dagelijkse brood dat ik bak. Maar hoor je er mij over klagen dat ik daar te weinig aandacht aan besteed?]

Standaard

5 gedachten over “Vruchtgebruik

 1. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Routine

 2. Pfoe, die Brrrr houdt niet van halve maatregelen. Ik hoop maar dat je hem tevreden gesteld hebt, want ik ben benieuwd wat je anders vandaag weer voor straf krijgt.

  {Mowl: ik laat zoiets geen tweede keer gebeuren.}

 3. Volgende keer op je knieeen en “you are the wind beneath my wings” (of hoe dat nummer van Bette Midler ook mag heten) zingen! Wedden dat ie dan zo de keuken in rent om iets heerlijks te maken.

  {Mowl: ik kan ook de DVD opzetten. Klinkt beter, vrees ik.}

 4. Maar jij hebt dat helemaal in eigen hand.
  Wat is Brrrr trouwens hard zeg, dat hij voor straf Chinees voor jou gaat halen.

  {Mowl: ik mocht niet eens zelf een keuze maken.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.