Werk in uitvoering

bouw

De meeste kijkers beschouwen de televisie als een toestel om de leegte van het bestaan aan te vullen, maar ze beseffen niet dat zij de leegte vullen met een andere leegte.
Maxim Kröjer (1901-1979)

Het nieuwe televisieseizoen is aanstaande. Het is een tijd van het jaar waarop ik me altijd weer verheug. De bezems zijn door Hilversum gegaan, de programma­makers hebben hun batterijen opgeladen en presenteren nu vol trots al het moois waar we de komende maanden van kunnen gaan genieten. De grootste spanning werd natuurlijk veroorzaakt door het nieuwe station van John de Mol, Talpa. Hoewel de zender officieel pas over twee weken van start gaat, trakteert ie sinds gisteren toch al op vooruitblikken uit de koekjestrommel die ’s lands grootste televisiegrutter ons gaat aanbieden.

Nou, dat wordt smullen!

Het logo van Talpa bestaat uit tien bolletjes gevormd als de genummerde toetsen van de afstandsbediening. In de leaders bewegen ze dat het een lieve lust is. Dan weer gaan ze van links naar rechts, dan weer van boven naar beneden en ook vliegen ze her en der over het verder gitzwarte scherm. Deze animaties worden begeleid door een kort, metaalachtig geluidje, wat het geheel een bijzonder hedendaagse uitstraling verleent. Ik moet zeggen, dat ik bijzonder gecharmeerd ben van deze station-call. Ik zal daar vanaf 13 augustus ook zeker en graag naar kijken.

Jammer dat ze er van die troep tussendoor uitzenden.

[Wandelend langs de kanalen op weg naar Talpa ontdekte ik de nieuwe logo’s van SBS6 en Net5. Ik hield mijn hart vast, maar gelukkig is alleen de verpakking gewijzigd. De programmering heeft gelukkig nog steeds de diepgang van een watervlo.]

Standaard

7 gedachten over “Werk in uitvoering

 1. Marcel schreef:

  Ik verwacht er ook niet al teveel van. Sowieso trekt een TV-station wat zijn bestaansrecht aan het voetbal moet ontlenen mij niet echt.

  {Mowl: vroeger was het zo makkelijk. Een uurtje of wat op zondag en verder had je er geen last van.}

 2. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Te man meet man

 3. Heb je het nieuw logo al gezien van Yorin, dat zal worden getransformeerd naar een zender met de bijzonder originele naam “RTL7”? Om te huilen.

  Vroeger keek ik naar het nieuwe TV seizoen. Ik herinner mij nog levendig het seizoen dat Veronique zou beginnen (na wat naamsveranderingen is het RTL4 geworden). Maar dit seizoen heb ik weinig hoop op een spannende afloop.

  {Mowl: was het maar vast afgelopen.}

 4. Ik vond vooral de station-calls (?) van RTL5 erg mooi, toen dat nog van die happelaartjes (pacmannetjes) waren. Ik kreeg steeds het gevoel dat ik op de kermis was. Die bestaan ook al niet meer.

  {Mowl: op de een of andere manier verbind ik die happelaartjes altijd met Queer as Folk. Dus kermis.}

 5. Het nieuwe logo van Net 5 vind ik verschrikkelijk lelijk en verschrikkelijk onduidelijk. Het nieuwe logo van sbs 6 vind ik wel van deze tijd. En met Talpa erbij krijgen we nog meer platte zooi op de beeldbuis. Nog meer redenen om ’s avonds wat anders te doen dan ‘kassie’ kijken!

  {Mowl: we worden op onszelf teruggeworpen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.