Nachtblind

hooibalen

Allen genegen van hart tot hart, een zeldzaam wonder veroorzaakt door smart. Hoe ’t ontvlieden? In woud of wei? ’t Is al vergeefs! Bekroning des levens: Geluk dat nooit aflaat, liefste, ben jij! Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832)

Midden in de nacht werd ik wakker. Ik dacht aan een tekening van Dalí die ik eerder die dag in de Eusebiuskerk had gezien. Hoe heette de schrijver van het boek ook alweer waar het een illustratie uit was?

De naam van de hoofdpersoon van het boek leek op die van de titelrol van die blonde presentatrice in die film van haar, wist ik. En daar zat ook het tv-programma in van, kom, hoe heet die man? Hij is net dood. Die deed ook dat circus in dat theater waar we net die musical hadden gezien.

Het belletje ging rinkelen.

Cats, ja! Carré! Kerstcircus! Gert-Jan Dröge! Glamourland! ‘Ellis in Glamourland’! Linda de Mol! Alice! Alice in Wonderland!

Lewis Caroll!

[Opgelucht sloot ik mijn ogen weer. Ik kon de slaap weer vatten en hoefde niet woelend wakker te liggen. Maar hoe was nou ook alweer de achternaam van Alice?]

Standaard

2 gedachten over “Nachtblind

  1. De Avro rouwt om het verlies van Dröge. Voor het gemak vergeten ze even dat ze hem een jaar of tien geleden zelf op straat hebben geschopt.

    {Mowl: onwaarachtigheid duurt het langst.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.