Weeralarm

winter

O wind, als winter komt, laat lente niet lang op zich wachten. Percy Bysshe Shelley (1792-1822)

De mannetjes en de vrouwtjes van de spoorwegen hebben gisteren, naar alle ­waarschijnlijkheid, uitermate zorgelijk naar de grijze luchten gekeken, zich angstig afvragend welk onheil er nu weer over hen zou worden uitgestort. En toen de vlokken begonnen te vallen hebben ze – in blinde paniek wellicht, maar wel zeer zorgvuldig, uiteraard – de helft van alle treinen in de remise laten staan.

Het liefst hadden ze al het materiëel binnengelaten, want het was natuurlijk niet te voorspellen welke schade er door de sneeuw aan de voertuigen zou kunnen worden toegebracht. En ook de veiligheid voor reizigers en personeel kon onmogelijk worden gegarandeerd.

Misschien een idee voor de mannetjes en vrouwtjes van de spoorwegen om de volgende keer es met de collega-mannetjes en -vrouwtjes van de spoorwegen van Noorwegen te bellen?

[Klink ik zuur en bitter? Het spijt me. Ik had hatelijk en giftig als vitriool willen zijn.]

Standaard

8 gedachten over “Weeralarm

 1. Kitty (Sarjenka) schreef:

  Als men geen weeralarm had afgegeven én het was wel hevig gaan sneeuwen, had ook iedereen lopen zeuren. Noorwegen met Nederland vergelijken, is een beetje onzinnig, aangezien het land vele malen groter is dan Nederland en vele malen minder inwoners heeft…

  {Mowl: dus als Nederland groter was en minder inwoners had, hadden de treinen wel kunnen rijden?}

 2. Wat cynisch weer. Waar heb dat nou voor nodig. Bekijk het nou van de positieve kant: door de sneeuwval bleven alle koperdieven thuis en dat is weer een meevaller.

  {Mowl: als het aan de spoorwegen lag bleef iedereen thuis.}

 3. Bee schreef:

  Het was inderdaad heerlijk rustig gisteren op de weg. Meer weeralarm dus! (Maar ja, in de trein -als je erin geraakt- lijkt het me een frustrerend fenomeen!)

  {Mowl: ach, als reiziger wordt je soms als lastig en overbodig ervaren door de spoorwegen. Zijn er trouwens ook goederenwagons blijven stilstaan?}

 4. Zo’n weeralarm is best wel ergens goed voor. Het schijnt dat er gisteren op de Nederlandse snelwegen een laagte-record aan files stond. Niet alleen weinig ongelukken, ook nog ’s hartstikke goed voor het milieu.

  {Mowl: geen mensen is altijd goed voor het milieu.}

 5. Steve schreef:

  Correctie van trouwe reiziger op het traject Eindhoven-Amsterdam v.v.: Reeds uren voordat men verwachtte de vlokken naar beneden te zien vallen, hebben ze – in blinde paniek maar wel zeer zorgvuldig, uiteraard – een groot aantal treinen in de remise laten staan.

  {Mowl: dat ze überhaupt nog van stal worden gehaald mag een wonder heten.}

 6. Jeand'A schreef:

  Ik heb indertijd bij de presentatie van de nieuwe treinen inderdaad de sneeuwschuivers gemist…..

  {Mowl: of echte mannen. En vrouwen.}

 7. Een beetje sneeuw en Nederland is ontregeld. Waar zijn de tijden gebleven dat je gewoon door ging. Een meter sneeuw of niet… Waar zijn de bikkels gebleven. In ieder geval niet bij de spoorwegen, dat is duidelijk.

  {Mowl: je zegt het. Overigens hebben we je opgehangen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.