Zaad

We waren weer es bij De Bijenkorf.

Bij de klantenservice verkopen ze daar ‘display-materiaal’. Daar stonden deze bakjes met aarde en thijm-zaad.

Hoewel we enorme fans zijn van De Bijenkorf (het hele Vendex KBB-concern kan een jaar extra draaien vanwege onze aankopen) moeten we toegeven dat het bedrijf niet bepaald een prijsvechter is.

Een kennis van me ontwerpt onderbroeken (je moet toch wat) die zowel in de HEMA als in De Bijenkorf te koop zijn. Hetzelfde produkt is in De Bijenkorf vier keer zo duur – en dat alleen vanwege de verpakking.

Wij begrijpen dat.

Verpakking is weliswaar uiterlijke schijn, maar het geeft een extra meerwaarde aan het aangeschafte goed. Tot in lengten van dagen zal de koper van de De Bijenkorf-onderbroek deze luxe voelen. De HEMA-onderbroek zit ook een stuk goedkoper. Ook al zijn ze objectief gezien identiek.

Maar goed, we zagen dus zaad.

-“Hoe duur is dat?” vroeg Brrrr. Ik speurde. “Tien cent.” dacht ik te zien. “Wacht, ik vraag het even.”

-“Nee meneer, geen tien cent.” zei de man van de klantenservice. “Er gaat nog es vijfenzestig procent van af. Dat wordt dus drie cent.”

Brrrr en ik keken mekaar aan. Drie cent voor een bakje aarde met zaad?

[We hebben de hele tray gekocht. Er zaten zeventien bakjes in. Één hebben we aan Linette gegeven, een ander gebruiken we zelf. Als je binnenkort jarig bent en we zijn uitgenodigd, weet je alvast wat je krijgt. Zaad.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.