Levensvragen

licht

Alles is schaduw en echo. Layman P’ang (plm. 740-808)

Geen idee waarom ik opeens weer aan hem moest denken: de tweede zelfmoordenaar in mijn leven.

We deden dezelfde studie, zaten in hetzelfde jaar. Vrolijk type, blonde krullen, contactlenzen, verder niks aan de hand. Op een dag werd ie dood gevonden. Met een briefje waarin ie zijn vriendin de schuld gaf van zijn einde. Zij deed trouwens ook dezelfde opleiding, zat ook in hetzelfde jaar. Na school ben ik haar uit het oog verloren.

Ik vroeg me af hoe het met haar is. En toen besefte ik dat ik me haar naam niet meer kon herinneren. Of de zijne. Met hun gezichten heb ik minder moeite.

Maar hoe zat dat nu eigenlijk ook alweer met zijn zelfgekozen dood? Had hij zich verhangen? Of pillen geslikt? Of was het misschien allemaal iets bloederiger verlopen? En wie had hem gevonden? Waar lag het briefje? En wat stond er eigenlijk precies in?

Wat wist ik nou eigenlijk?

En waarom moest ik hier nu in vredesnaam weer aan denken?

[Gek word ik ervan, van al die vragen die altijd maar weer bij me oppoppen. Of liever: van al die ontbrekende antwoorden. Soms wou ik dat ik Gordon was.]

Standaard

7 gedachten over “Levensvragen

 1. Tja! Daar vraag je me wat René. Dat wisselt van dag tot dag, van moment tot moment. Van kamer tot kamer 😉

  {Mowl: bij ons ook. Brrrr doet het huis, ik de rest van de wereld.}

 2. Marloes schreef:

  De jongen met walkman die midden op het spoor staat te wachten op de aanstormende trein. Ik heb hem niet gekend, alleen zijn dood kwam mij ter ore. Telkens als ik over zelfdoding lees, duikt hij weer op. Ik zou hem graag willen vergeten.

  {Mowl: een gruwelijke mengeling van horror en sereniteit.}

 3. ps : geheel terzijde : Ben jaloers op jullie parketvloer!! Vind dat heel mooi! Probeer mijn man te overhalen om naar een oud herenhuis te gaan wonen, met hoge zoldering en parketvloer, maar hij heeft ooit in de stad gewoond en wil er voor geen geld meer terug!

  {Mowl: wie is er de baas bij jullie thuis?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.