Ketelbinkie

slot
De ondeugden zijn nooit zo vurig bezig als wanneer ze elkaar bestrijden. William Hazlitt (1778-1830)

“Ik ken je ergens van.” zei de jongen die de ketel kwam nakijken. Ik hem niet, maar ik wilde best dat ’t zo was: keteljongen was tenslotte ’n Heel Leuke Jongen.

“Ach,” zeidie toen, “ik kom op zoveel plekken. Ik ken zoveel mensen.” Hij knipoogde.

Op dat moment overwoog ik serieus me aan ‘m te vergrijpen en ‘m te slachtofferen aan mijn Laagste Lusten. M’n opvoeding en wellevendheid beteugelden m’n instincten. ’t Was niet voor ’t eerst dat de deugd m’n begeerte in de weg zat. In plaats van de uitleving van m’n fantasieën overhandigde ik ‘m ’t ondertekende opdrachtformulier.

Bij de deur keerde die zich ineens om. “Ik weet ’t.” zeidie. “Van tv. Goh.” zeidie. “Heb ik de ketel van ’n ster gecontroleerd.”

[Wat heb je aan je sterrenstatus wanneer je ‘m niet kunt consumeren?]

Standaard

4 gedachten over “Ketelbinkie

 1. Thijs schreef:

  Jullie sterrenstatus heeft zo’n grote hoogte bereikt dat jullie niet eens meer ongezien en ongestoord op het terras kunnen zitten, naar ’t schijnt.

  {Mowl: maar we zijn nooit te beroerd om onze fans te woord te staan.}

 2. Patrick schreef:

  “M’n opvoeding en wellevend heid beteugelden m’n instincten.”

  Wat goed van je. Respect.
  Bij mij is het toch meer de angst voor de gevolgen, zoals fysiek en verbaal geweld, een slechte naam in de buurt die me tot verhuizen dwingt en juridische consequenties. En ik vermoed dat het gevang niet zo leuk is als die erotische films doen voorkomen.

  {Mowl: nee, slechts in vijf procent van de gevallen, meen ik me te herinneren uit de l’Homo. Maar da’s nog altoos ’n hogere kans dan de Staatsloterij winnen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.