Afgelopen

kasteel

Alle sprookjes hebben dit met elkaar gemeen, dat zij zich bezighouden met het verlangen en niet met de vervulling.
Godfried Bomans (1913-1971)

Het einde der tijden is nabij! Jawel!

De Heilige Schriften verkondigen een Dag des Oordeels na vernietigende aardse rampen en catastrofes. Het mag duidelijk zijn dat over deze dagen wordt gesproken. Eerst een tsunami, dan overstromingen in Midden-Europa en vervolgens een stormramp in de Verenigde Staten. We kunnen d’r niet langer omheen. We zullen binnenkort rekenschap moeten afleggen over onze daden.

Niet dat ik daar echt mee zit, hoor. Het is ook wel mooi geweest, zo. De wereld wordt er niet beter op met ons verblijf op dit ondermaanse. Kijk maar naar de Keuringsdienst van Waarde. Genetische manipulatie, milieuvervuiling en gifstort alom. Om nog maar van racisme, discriminatie en onderdrukking te zwijgen. En dan hebben we nog een kort lontje ook.

Nee, de mens kan maar beter verdwijnen. Het is goed geweest zo. De Schepper heeft een foutje gemaakt. Kan gebeuren. Rotzooi opruimen, we zeuren d’r niet meer over.

Kan me nu al verheugen op die lange tafels met driesterren-maaltijden op gouden serviezen.

[Wat ik me alleen nog afvraag: hoe staat het met internet aan gene zijde? Mogen we onze iBookjes meenemen? Zouden ‘r hotspots zijn?]

Standaard

2 gedachten over “Afgelopen

  1. Ach, ik zou er best mee kunnen “leven” als het opeens allemaal zou stoppen. Ik ben alleen bang voor je dat er dan ook geen driesterren-maaltijden, en internet hotspots zijn. Maar we zullen het wel zien.

    Of dus niet.

    {Mowl: geen internet? Hoe moet dat dan?}

  2. Ik weet niet of Benedictus XVI het goed vindt als jij en Brrrr aanschuiven voor deze copieuze maaltijd. En hij gaat erover. Misschien wordt het tot het einde der dagen vleugeltjes kluiven bij de Kentucky Fried Chicken in de kelder.

    {Mowl: dan wordt het wel heel wat gezelliger in de kelder. Kunnen we jullie ook verwachten?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.