Gisteren

Nee peer, je had het mis. We hebben zo goed als de hele dag op het zonnedek gezeten.

Wij van de organisatie hadden een heel schaduwprogramma opgesteld, voor het geval dat het te koud of te nat zou zijn. Want dit is tenslotte Nederland, niet waar? Daar komt bij dat we toch een excursie hadden die met gemeenschapsgeld is betaald. Tja, René, zo gaat dat soms. Het mag vooral niet alleen maar leuk zijn. Maar we hebben het schaduwprogramma niet uit de kast hoeven trekken. Sterker nog: ik denk dat we er niemand aan hadden kunnen laten deelnemen. Want wanneer zie je Nederland nou van de waterkant? Zeg zelf. Dit was gewoon uniek.

Voor het educatieve gedeelte hadden we Daan van Rijkswaterstaat. Tot ieders hilariteit kondigde ik hem telkens weer als dusdanig aan. Hoewel ie geen moeilijk te onthouwen achternaam heeft kon ik hem niet inprenten. De leeftijd, zullen we maar zeggen. Daan van Rijkswaterstaat gaf een tweetal lezingen die, tot mijn eigen blijde verbazing, bijzonder goed werden bezocht.

Want het was zonnig en het zonnedek lokte. Goed, in de namiddag begon het steeds harder te waaien – maar de zon bleef schijnen. Een vest aan en verschuilen op het achterdek was voldoende. Daar kwam bij dat vanaf drie uur ’s middags bier en wijn werden geschonken. Dat ging nogal vlot.

Om vijf over drie kwamen de eerste voorzichtige bestellingen aan de tap. Een half uur later werd er een bierblad neergelegd met de opdracht “vul maar”. Zo gaat dat.

De snelheid van zo’n boot valt tegen. We hebben in totaal 156 kilometer afgelegd. We hebben twee uur gedaan om van Arnhem naar Nijmegen te komen – maar we moesten dan ook eerst een deel stroomopwaarts. In totaal hebben we 8 uur gevaren. Zo’n twintig kilometer per uur.

[Weet iemand hoeveel knopen dat is? Ik vroeg dat aan een ouwe rot die zelf vaart, maar dat wist ze ook niet. Blijkbaar sterven de knopen uit. Dᡲ moeten we es iets tegen doen. Herstel de knopen!]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.