Op koers!

Vandaag hebben we het jaarlijkse uitje van het werk.

Het is nu zeven uur ’s ochtends. Omdat we pas over anderhalf uur vertrekken wil ik de vroege Mowl-lezer vragen niets van het volgende aan mijn collega’s te verklappen. Het is geheim, zie je. En alleen omdat ik bij de organisatie ben betrokken kan ik uit de school klappen. Maar mondje dicht dus! Sst!

Het thema van vandaag is ‘Op koers!’. Dat klinkt nogal naar De Jantjes en dat klopt ook wel. We gaan varen! Okee, we kiezen niet het ruime sop – we blijven alleen op de binnenlandse wateren. Maar toch, ik voel een “Schip Ahoy!” in me opkomen.

De boot ligt in Arnhem voor anker (heet dat zo?). Om half tien vertrekken we stroomopwaarts de Rijn op, om even later bij Millingen aan de Rijn de bocht te maken en stroomafwaarts de Waal af te varen. En dan varen we door naar Rotterdam. Eerst passeren we Nijmegen (Benno, zul je zwaaien?) en we vervolgen onze route via Tiel, Zaltbommel, Gorinchem, Dor- en Zwijndrecht en Ridderkerk alvorens we, rond een uur of zeven, in de haven van Rotjeknor aankomen.

Ondertussen hebben we ook nog een meneer van Rijkswaterstaat aan boord die het een en ander gaat vertellen. Ik geloof dat het over het watermanagement gaat of zo. Nou ja, iets educatiefs in elk geval.

Voor en na die meneer hebben we respectievelijk een lunch- en een dinerbuffet. Het zonnedek van de IJsselstroom (zo heet de boot) staat ook de hele dag tot onze beschikking.

Hopelijk blijft het droog.

[Ik heb m’n fototoestel wel bij me, maar ik weet niet of ik vandaag iets geschikts schiet. Zo knap zijn mijn collega’s niet.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.