Habemus Poesje

opperkatTerwijl de ogen van een kwart van de mensheid gericht zijn op een schoorsteenpijp in Vaticaanstad, is intussen de verkiezing van de nieuwste Opperkat een bijna geruisloos verlopen feit. En inderdaad, zoals we het al hadden gedacht (gehoopt, vooral – niet gedacht) heeft de wijze curie van katten ons aller Miesje uitverkoren voor deze zware maar o zo eervolle taak.

Terwijl we de kattenbak schoonmaakten pinkten we een traan weg. We waren verguld met deze eer. Wie kan er zeggen de drollen van een Opperkat te mogen opruimen?

Mies is gewoon Zichzelf (met hoofdletter, dat wel) gebleven. Er zal niet veel veranderen, als het aan Haar ligt, zo heeft Ze al laten weten. De gelovigen zullen er nog steeds naar moeten blijven streven om tenminste twintig uur per dag te slapen. Muizen mogen alleen gevangen op dagen met een ‘d’ er in. En blikvoer van een goede kwaliteit zal worden bevorderd. Dat is wel zo’n beetje het beginselprogramma van Mies. De andere katten konden er zich in vinden.

[Benieuwd of die nieuwe jurkemans uit Rome er ook zulke verlichte denkbeelden op na houdt. Misschien gaat ie op audiëntie. Kunnen ze samen een visje verorberen.]

Standaard

5 gedachten over “Habemus Poesje

 1. Als medebewoner van het pand waar Miesje woont, zul jij ook vast meeprofiteren van deze klim op de maatschappelijke poezen-ladder.

  {Mowl: we blijven zo gewoon mogelijk.}

 2. B en w schreef:

  Je kunt de verantwoording nog wel aan ? Drolleschepper van de opperkat!!!!!!!!!! Het moet niet gekker worden. B

  {Mowl: er zijn minder verheven taken.}

 3. Jeand'A schreef:

  Oh, ja.
  Je kent mijn stelling v.w.b. katten toch….?

  {Mowl: euh – ik weet het niet zeker. Maar de vraag is of ik ’t wel wil weten.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.