Weet je nog wel?

kruikenNee, dit is niet wat resteert na een weekeinde bij Mowl. Brrrr houdt niet van jenever en ik doe hier zeker veertien dagen over.

Deze foto is gemaakt in het Arnhemse Openluchtmuseum, waar wij een speurtocht hebben uitgezet voor collega’s van Brrrr. Er is er één jarig (of zoveel jaar in het vak – hoera! hoera!) en de feestdruftige wordt getrakteerd op een jolige middag in dit ‘Heerlijk Dagje Oud’.

Wij zijn regelmatige bezoekers van het Openluchtmuseum, zoals je wellicht hier wel es hebt gelezen. Dus het grootste deel van de collectie is ons niet onbekend.

Maar nu bleken er in de tussentijd twee gloednieuwe attracties bijgekomen te zijn, die wij – en met name Brrrr – slechts met grote moeite konden verlaten.

Het Spaarstation Dingenliefde was de ene. Negen verzamelingen van even zovele knotsgekke landgenoten werden er tentoongesteld. Hierbij hoorde ook een kijkje in het depot van het museum.

Het andere is de reeds 75 jaar in het museum tentoongestelde boerderij uit het Limburgse Krawinkel. Deze was, zoals dat heet, ingrijpend gerenoveerd om een beeld te geven van de eerste heilige communie van een boerenzoon in het jaar 1860. Je hoort de moeder de jongen vermanend toespreken dat ie vooral niet alleen maar “aan die gesjenke hoeft te denke”. Ondertussen knoopt ze zijn veters.

Ik voelde me helemaal kapelaan Odekerke.

[Nee, ik heb nu niets van de speurtocht prijsgegeven. Alleen een deel van mijn sentiment.]

Standaard

2 gedachten over “Weet je nog wel?

  1. rozebeer schreef:

    het is ook een prachtig museum, dat openluchtmuseum….
    ben er al te lang niet geweest

    {Mowl: het is zeker de moeite van een herhalingsbezoek waard. Wie weet in combinatie met Bronbeek?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.