i’m lovin’ it

Ik ben niet gewoon gek. Ik ben virtueel gek.

Voor het geval je het vergeten mocht zijn: ik haat rommelmarkten. De kraampjes met allerhande spulletjes kunnen me gestolen worden en de vrijmarkt met Koninginnedag is me helemaal een gruwel. En toch was dat de plaats waar je me gisteren – geheel vrijwillig! – hebt kunnen vinden.

In het Gelredome vond een snuffelmarkt plaats. Ik las het hardop op, toen we een eindje aan het fietsen waren. Je kent dat wel, dan staan er langs de kant van de weg van die manshoge affiches met aankondigingen. En ik ben geneigd om alles hardop voor te lezen. ‘Snuffelmarkt’ las ik opeens. En ik zei het ook nog.

-“Waar?” stopte Brrrr. Het was al te laat.
-“In het Gelredome.”

-“Wanneer?” Op dit moment kon ik nog terug.
-“Vanmiddag.” Ik ben een slechte leugenaar.

Even later zaten we in de bus van lijn 20 met een dalurenkaartje. En nog weer later stonden we voor de ingang van het Gelredome. Samen met busladingen andere mensen. Verbaasd constateerde ik een soort van ontspanning bij mezelf. Ook toen ik langzaam van kraampje tot kraampje schuifelde, achter Brrrr aan, terwijl de Grote Blonde Reus uitkeek naar Dingen Van Zijn Gading, bleef ik rustig. Wat was hier aan de hand?

Toen ik een fotootje maakte van de opstelling van de kramen schoot het opeens door mij heen: ik was hier voor een stukje! Dit stukje, wat je nu aan het lezen bent. Mijn grootste ergernis was opeens een voedingsbron voor Mowl geworden. Ik rilde.

[Moet ik nu een afspraak maken met een web-psycholoog? Of zal ik er gelukkig mee kunnen worden? Zonder antwoord op deze essentiële vragen te hebben gevonden gingen we een hamburger eten. Maar ook dat gaf geen soelaas.

De buschauffeur herkende me.
-“Dag René.” Ik zag de zonnebril.
-“Jos?” Het was Jos. Een huisvriend uit een lang vervlogen tijd die van het een op het andere moment verdween uit ons leven. Dit weerzien had gevolgd moeten worden met veel vragen en antwoorden. Maar ik had andere dingen aan mijn hoofd.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.