Je moet er maar op komen!

visrolletjesPeter en Edwin waren er dus. Ze hadden cadeautjes meegenomen (terracotta en tapa’s – wij zijn dol op terracotta en tapa’s) en Brrrr had zich uitgesloofd in de keuken. En ik? Och, ik mocht stilzitten en mooi wezen.

Om de eerste trek een beetje te stillen had Brrrr besloten ons te vergasten op kleine (tja wat waren het?) mini-pizzaatjes met geitenkaas of gerookte zalm. Na dit tromgeroffel startte het diner in alle hevigheid.

We startten met een bonbonnetje van zalm (we hadden veel zalm, gisteren) en hollandse garnaaltjes met een zachte mosterd-gembersaus. Dit werd gevolgd door een overheerlijke tomatensoep – zeg ik tomatensoep? Ik bedoel uiteraard een Suppa di Pommidori – want voor minder doen we het niet.

Het hoofdgerecht waren gestoomde rolletjes pangafilet, gevuld met (jawel) zalm, omringd door een tongstrelende truffelolie. Hierbij kwam een eenvoudige spaghetti, die eerst al dente gekookt was en vervolgens opgewarmd in gefruitte knoflook en op smaak gebracht met vers gemalen zwarte peper. Hier overheen kon naar believen parmezaanse kaas worden geschaafd.

De gangen werden besloten met een kaasplankje en een bitterkoekjespudding. Die laatste, zo moesten we bekennen, had Brrrr niet zelf gemaakt. We werden er niet scheef op aangekeken.

[Jammer dat het inmiddels te donker was voor een spannend spelletje Trivial Pursuit. Het was lang her dat ik de doos had geopend. Dus praatten we nog na over dakterrassen en hot tubs. En constateerden we dat de nieuwste jonge verslaggever van Den Haag Vandaag absoluut een aanwinst was. Zo kwamen er toch nog triviale onderwerpen over tafel.]

Standaard

4 gedachten over “Je moet er maar op komen!

  1. Na het stilzitten heb je nu toch mooi een bijdrage geleverd door ons ook weer op de hoogte te houden van deze culinaire hoogstandjes!

    {Mowl: zo is het maar net – ik heb ook mijn kwaliteiten.}

  2. linette schreef:

    Fijn zo’n avond met vrienden. Eten, drankje en een beetje kletsen, niks mis mee.

    {Mowl: avonden om zich voor altijd in je geheugen te nestelen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.