Knal

Ganzenheuvel 71, Nijmegen
Telefoon (024) 323 20 75 / Fax (024) 324 20 56
keuken open 16.00-22.00

Het was de slotdag van het Roze Meifeest, gisteren in Nijmegen. We hadden afgesproken met Richard en Benno. De zon scheen, de muziek speelde (blijkens de foto niet tot ieders genoegen) en het bier was goed. (We hadden besloten de extra calorië® van het bier voor lief te nemen – hoewel de rosé ¯nze voorkeur heeft. Met bier blijft, gek genoeg, het licht wat langer aan.)

Tegen etenstijd (vraag me niet hoe laat dat was) ging ons gezelschap naar Tijl Uylenspieghel. Benno heeft het er over gehad: ik wilde een hollsteiner schnitzel. Met gebakken ei is dat. Zo’n restaurant is het ook. Geen pretenties, maar lekker eten.

De schnitzel die kwam was er een waar mijn vaders familie hun vingers bij zouden aflikken: groter heb ik ze nog nooit gezien. En wat meer is – hij smaakte uitstekend. En dat maak je niet vaak mee, die combinatie. Groot en lekker, bedoel ik. (Trek het je niet aan, Benno!)

De resultaten dan: het eten krijgt een 8. De ambiance – oubollig, maar ook een 8. De bediening (erg joviaal, maar niet tè© eveneens. Komen we uit op een 8.

Mooi.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.