Los

pallets

De mens is uit het hout gesneden waarvan men brandstapels maakt. Albert Camus (1913-1960)

Als de één tegen de ander zegt dat we een gezellig dagje — ik noem maar wat — Nijmegen doen, kan dat in ons geval nog wel es tot een verschillend resultaat leiden.

Brrrr — bijvoorbeeld — kent daar zo al drie kringloop­­­winkels. Hij is dol op kringloop­­­winkels. Hij verheugt zich op kringloop­­­winkels.

Ik haat kringloop­­­winkels.

Dus wacht ik tenminste twintig minuten — drie kwartier is ook niet uitzonderlijk — per winkel tot Brrrr heeft gezien wat ie wilde zien. En dan gaan we verder naar de volgende kringloop­­­winkel. Had ik al gezegd dat ik ze haat, kringloop­­­winkels?

“Luister,” zei ik daarom onlangs, “Ga gerust naar Nijmegen, bezoek alle kringloop­­­winkels die je wilt, maar laat mij alsjeblieft thuis. Alsjeblieft.”

Brrrr keek me aan en zag dat ik het meende. Hij glimlachte en bevrijdde mij.

Ik ben zo gelukkig!

[Soms kom je dichter bij mekaar door mekaar los te laten. En als dat niet zo is, voelt het in elk geval lekker.]

Standaard

4 gedachten over “Los

  1. Denk dat ik ooit één keer in mijn leven in zo’n kringloopwinkel ben geweest. ‘k Zou niet weten wat ik er moet halen 🙂

    {Mowl: kringloopdingen, denk ik.}

  2. Ik ken het probleem. Zij: kledingwinkels, Ik: cd winkels, waarbij ik véél meer geduld heb dan zij (vind ik natuurlijk). Dacht dat mensen van het andere kamp daar geen last van zouden hebben, wegens het hebben van hetzelfde sexegebonden interessegebied. Ben nu een beetje teleurgesteld in jullie 😉

    {Mowl: bloed ik niet als gij mij prikt?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.