Obstakel

krap

Slijt je tijd niet met het zoeken naar een hindernis, want misschien is er wel geen. Franz Kafka (1883-1924)

Het was slechts een kwestie van tijd voordat het in het steegje geparkeerde loodgieters­busje een onneembare hindernis voor het overige verkeer zou blijken.

Een zwarte bolide draaide het straatje in. De automobiliste stopte de auto en claxonneerde. De chauffeur van het busje had het moment blijkbaar verwacht en stond binnen enkele momenten buiten. Hij doorvoelde zijn zakken naar de sleutels, maar vond niks. Hij gebaarde dat hij ze binnen had liggen en zou ophalen.

Op het moment dat de loodgieter weer naar binnen ging, opende zich een huisdeur, vlakbij de standplaats van de auto. Een dame wandelde naar buiten, zwaaide naar de automobiliste en sloot de deur af. Toen stapte ze in. De auto reed naar achteren, draaide en reed weg.

[Even later kwam de loodgieter weer naar buiten, zwaaiend met zijn gevonden sleutels. De verdwenen auto liet hem even wankelen. Hij keek nog es beide kanten de straat in. Toen liep hij maar weer naar binnen.]

Standaard

4 gedachten over “Obstakel

  1. Leuk verhaal! Denkt die man, ik moet in het vervolg maar wat minder drinken s’avonds.

    ps: ‘k vind dat beoordelingsdingetje een beetje eng. Ik heb automatisch de neiging om altijd excellent aan te duiden, want zie eens dat ik eens een sterretje minder aanklik en ik hier niet meer mag komen lezen? 🙂 Of ben ik paranoïde? 🙂

    {Mowl: je krijgt hooguit een aantekening.}

  2. herman at secondnew schreef:

    Misschien ook maar een klussenbus beginnen.. beetje ouwehoeren met plamuur en sleutels…

    {Mowl: ze zeggen anders niks terug, hoor.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.