Master peer

Een echte fanOp het net frequenteert een peer. Hij is toekomst-dief. Laat me het je uitleggen.

Kortgeleden laat peer ons kennismaken met LetterJames. Da’s een Duitser waar je nog es wat aan hebt. Op zijn webstek kun je allerlei teksten in bestaande situaties invoeren. En dat levert allerhande leuke plaatjes op. Waarvan er hierbij eentje is geplaatst.

Deze graffity-brug had Mowl al lang beklad. Mijn mond viel toen ook open, toen gisteren genoemde peer (ja sorry, hij schrijft z’n naam zelf ook altijd met een kleine letter) met hetzelfde geintje kwam – nog voordat ik het resultaat had kunnen tonen.

Hoewel ik eerst besloot tot wraak, waarbij ik die peer tot moes zou hebben verpletterd (ha, ha), bedacht ik me op tijd. Dat zou beneden mijn waardigheid zijn. Bovendien verwacht ik dat diezelfde toffe peer een leuke fles wijn (of twaalf) meeneemt voor de naderende Mini Weblog Meeting.

[Je hebt het waarschijnlijk al door: het is vandaag een dag zonder inspiratie. En dan neemt Mowl soms de toevlucht tot onzin. Om dit alles in stijl te beëindigen, nog een toepasselijke strofe uit ‘Abah, abah, abortus’ van Jasperina de Jong.

En vorig jaar was ’t kleine Peer
Wat deed die bengel ook alweer
Op ’t vloerkleed plassen, heb je ooit!
Ik heb hem in de vaart gegooid
En ik dacht blij en opgelucht:
Daar drijft een peer en toch geen vrucht.]

Standaard