Merle zoekt

Ik zoek een woning!De telefoon ging. Ik nam hem op. Het was stil. “Hallo?” zei ik.
-“Dit is KPN-telecom met een SMS-bericht.” sprak een vriendelijke dame.
-“Goedemiddag.” zei ik, maar de dame luisterde niet. Ik begon te vermoeden dat ik met een digitale dame te maken had.

Intussen vond ik het wel spannend. Ik krijg nooit sms’jes – behalve wanneer de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf komen. En dan nu een sms’je over het vaste net! Van KPN-telecom! En wij hébben helemaal geen KPN-telecom! [Bij nadere beschouwing toch wel sympathiek dat ze ook berichtjes op andere netwerken bezorgen. Voor hezelfde geld hadden ze gezegd: "Bekijk het maar, eigen netwerk eerst!" En die mevrouw, die moest toch maar een vreemd netwerk bellen. Maar goed, daar wordt ze voor betaald - o nee, ze is digitaal.]

De digitale dame was het berichtje aan het voorlezen. En dat deed ze bijzonder goed, voor een digitale dame. Wat kunnen ze toch veel, tegenwoordig, vind je niet?

Kort en goed, het betrof hier een boodschap van Merle. Een noodkreet, eigenlijk. Ze is op zoek naar woonruimte. Ik luisterde verbaasd. Ik liet Brrrr het berichtje ook horen (als je op, ik geloof, ‘1’ drukte, begon de digitale dame opnieuw) en die begreep er ook niks van. Merle op zoek naar woonruimte? En ze woonde zo mooi!

Wat is er gebeurd? Wat kan er aan de hand zijn?

En weet jij nog iets?

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.