Orde en netheid

lamp

Als een regel eenmaal is doorbroken, is er geen houden meer aan.
François Ponsard (1814-1867)

Het wordt vandaag een spannende dag. Als ik deze dag overleef, heb ik een goede kans weer een jaar mee te kunnen gaan.

De familie van mijn vaders kant heeft namelijk de neiging om in de maand november te overlijden. Het was mijn oom zaliger die me daar aan het begin van zijn afgelopen zondag fataal geworden ziekte op wees.

Ik hechtte daar in het eerst geen waarde aan. Maar toen hij enkele dagen geleden zijn eigen observatie bewaarheidde, begon ik deze visie serieus te nemen. November is blijkbaar een gevaarlijke maand voor ons.

Het heeft iets duidelijks, vind ik. Een korte periode van het jaar (gelukkig niet eens de langste maand) kun je het beste thuis zitten en je gedekt houden, zodat je de overige tijd onbekommerd door kunt leven. Me dunkt dat dit een goede regeling is. Ik kan het je alleen maar adviseren.

[Het vervelende is alleen dat ik genetisch ook half door mijn moeders familie ben bepaald. En die tak kent geen vaste sterfmaand. Misschien dat we het er in groter verband eens over moeten hebben.]

Standaard

4 gedachten over “Orde en netheid

  1. Heb je al een concept van In Memoriam klaarstaan voor morgen?

    {Mowl: ik had eigenlijk gehoopt dat overal weeklagende necrologieën zouden verschijnen. Dit is een hint.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.