Samenzijn

sneeuwpop

De lamp van het samenzijn brandt lang; zij gaat in een oogwenk uit bij het afscheid.
Rabindranath Tagore (1861-1941)

Mag ik nog even doorgaan over mijn oom? Als het vervelend wordt moet je het zeggen, hoor!

Zijn dood heeft me eens te meer doen beseffen dat ons, homo’s, een gruwelijk lot kan staan te wachten. We leven – met een beetje geluk – behoorlijk prettig. Maar als het op het afscheid aankomt, is de kans groot dat we dat alleen moeten doen. En het is geen aanlokkelijk vooruitzicht om de laatste adem in je eentje te moeten uitblazen.

We hebben het er wel es over gehad met onze goede vrienden Peter en Edwin. En toen we er gisteren waren om een etentje met hen mee te maken (Edwin had zichzelf trouwens overtroffen), brachten we het onderwerp weer es ter sprake. Evenals het idee waar Peter ooit mee op de proppen kwam.

“Wat nou,” zo had hij toen gezegd, “Als we met een aantal homostellen gezamenlijk een villa kopen, wanneer we oud zijn. En daar dan samen gaan wonen. Zodat we gezelschap hebben. En verzorging, zo nodig.”

Brrrr en ik vonden het een uitstekend idee. Het is, volgens ons, de manier om verzekerd te zijn van een kring van vrienden om je sterfbed.

[En leuke tuinjongens, natuurlijk.]

Standaard

9 gedachten over “Samenzijn

 1. Ohjee, nu ik mijn berichtje zo lees, lijkt het net alsof ik mijn zoon hmmm hoe zeg je dat, als een pooier uitleen?

  Dus, ahum, negeer het vorige berichtje maar.

  {Mowl: nee hoor.}

 2. Lijkt me een erg tof idee!

  Mijn zoon werkt in de tuinaanleg en – onderhoud. Ik zal hem eens een seintje geven dat er blijkbaar wel toekomst zit in een job bij een bejaardentehuis.

  {Mowl: over een jaar of twintig zien we wel verder.}

 3. Ik ben er echt niet bang voor om “alleen” te sterven.

  Maar die tuinjongens die je noemt maken het plan wel interessant

  {Mowl: dat is misschien ook wel de echte reden.}

 4. In Amsterdam bestaat er een bejaardenhuis voor homo’s en lesbo’s: L.A. Ries-huis… ook wel avondroze of villa avondroze genoemd!
  aldus.

  {Mowl: ik dacht meer aan de Streisand Suite in de Village People Villa.}

 5. Kitty (Sarjenka) schreef:

  Je hebt ook speciale bejaarden- verzongingstehuizen voor junks, dus waarom dan niet voor homo’s 😀 Ik vind het helemaal zo’n gek idee nog niet… Maar aan de andere kant: de homo’s van de toekomst zullen vast niet echt eenzaam sterven; homo zijn (m/v) is tegenwoordig over het algemeen wel geaccepteerd, dacht ik zo en gelukkig maar! Ok, uitzonderingen daargelaten van mensen die gewoon een plaat voor hun hoofd hebben.

  {Mowl: ook homo-zijn is een verslaving.}

 6. linette schreef:

  Ik denk dat de angst om alleen dood te gaan ook te maken heeft met het niet hebben van een gezin met kinderen, wij hebben het er ook wel eens over gehad. We worden niet meer herdacht, ons graf wordt niet meer bijgehouden, niemand vecht om onze spulletjes en we worden sneller helemaal vergeten, slik…..

  {Mowl: waarom leven we überhaupt?}

 7. Grappig dat je het daar over hebt gehad. Wij hebben het daar ook over gehad met vrienden van ons. Misschien is het toch wel een goed idee om zo homo-senioren-complexjes te maken, van eigen geld, met eigen vermogen, zodat we als homo’s toch ook een sociaal vangnet creeëren.

  {Mowl: samen voor ons eigen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.