Vest best

musici
Een artiest is geneigd de grens op te zoeken. Je kunt maar weten of je die grens gevonden hebt als je erover bent gegaan. Kamagurka (1956)

Ik had ’n jeans aan met ’n blauw overhemd en ’n vest.

“Dat kan echt niet, hoor!” oordeelde Brrrr. “We hebben tv-opname. Ik leg wel wat anders voor je klaar.”

Zo kwam ik, welgekleed, aan bij de vernissage waarvan wij verslag mochten doen. ’n Schilderes, de vrouw van de befaamde fluitist, was onder de indruk van Brrrr: “Je bent zo lekker extravagant.” wees ze op diens pet en ribbeltjesshirt. Toen keek ze naar mij. “Maar jij ziet d’r ook best leuk uit.” compenseerde ze.

“Ja.” zei ik. “Dat was Brrrrs idee: ’n andere jeans met ’n ander blauw overhemd en ’n ander vest.” De schilderes probeerde met moeite d’r afgrijzen te verhullen.

[De befaamde fluitist droeg ’n muts met flappen. Die had ik ook gehad.]

Standaard

Een gedachte over “Vest best

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.