Positief blijven

Vriendin L had internet via de kabel besteld. Op de een of andere manier had ik laten doorschemeren dat wel te kunnen installeren. Gisteren moest ik me bewijzen.

L had van de kabelboer een doos gekregen met kabels (daar zijn ze goed in), schroefjes, plugjes, een splitter en een modem. Ik begon eerst maar es de handleiding te lezen. Het zweet brak me uit.

“Het is belangrijk om de splitter”…” (in mijn linkerhand) “…te plaatsen waar de groene kabel de woning binnenkomt.” Ik wist toch zeker dat er bij de voordeur een halve stoeptegel was uitgelicht, waar de groene kabel overging in een grijze. UPC zou toch niet willen dat we die koppeling zouden verbreken?

Gelukkig had de handleiding ook een keerzijde. Daarop stond vermeld hoe te handelen wanneer eerstgenoemde situatie niet bruikbaar was. De installatie kon dan ook gewoon plaatsvinden in de woonkamer. Dus dat werd gedaan.

Tot mijn eigen stomme verbazing had ik het iBookje van L binnen de kortste tijd aangesloten op het wereldwijde web. Het modempje flikkerde lustig en haalde de laatste updates van software op. Ik voelde me een hele peer.

In de tussentijd hadden L en Brrrr geprobeerd een kast in elkaar te zetten. Ook zij hadden een handleiding – maar desalniettemin slaagden ze erin de planken verkeerd te plaatsen. Omdat ze gebruik hadden gemaakt van een moker is het nog de vraag of de kast ongedeerd kan worden gedemonteerd en opnieuw in elkaar gezet.

Maar daar hadden we geen tijd voor.

Net als vorig jaar was het weer de dag van de barbecue van de HIV-vereniging Gelderland. Vrienden en familieleden waren welkom. Het Vette Nijlpaard was de toepasselijke locatie.

Van H kregen we de uitvaart-cd die ze ons vorig jaar had beloofd. Toen werkte ze nog bij een begrafenisonderneming. Toen ze het vlees op het rooster legde bleek ze het cremeren nog niet verleerd te zijn.

[Thuis hebben we opgewekt de cd afgeluisterd. Wat fijn dat we nog niet hoeven.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.