De rechtvaardigen

verrassing

In elke eerlijke bekentenis, zonder voorbehoud, ligt een grote zedelijke kracht. Heinrich Gotthard von Treitschke (1834–1896)

Dat ik in m’n jeugd zou hebben mee­gelopen met de vredes­demon­straties in Am­sterdam en Den Haag kan ik me niet her­inneren.

Even­min weet ik­ iets van m’n ver­meende aan­wezigheid bij be­togingen tegen de kern­reactoren in Dode­waard of Kal­kar, de Pierson­rellen in Nijmegen of ’t mee­werken aan krakers­radio Rataplan.

De verdacht­making dat ik ooit zelfs op de com­munis­tische partij heb ge­stemd werp ik helemaal verre van mij.

Ik zal desnoods ’n accountants­kantoor vragen deze aan­tijging­en te onder­zoeken, maar weet zeker dat ik van elke blaam ge­zuiverd zal worden. Ik had ’t anders toch nooit onder m’n eigen naam gedaan?

[Gelukkig hebben we in dit land ’n moreel hoogstaand volksgericht als De Telegraaf, dat precies weet wat goed of fout is. Vooral wat fout is kan ’t zich nog heel goed herinneren.]

Standaard

8 gedachten over “De rechtvaardigen

 1. Jaartal schreef:

  Gelukkig bestaat er ook zoiets als stemgeheim, prettig! Want omdat ik nu al vergeten ben hoeveel sterretjes ik heb geklikt komt nooit iemand dat te weten.
  Beter!

  {Mowl: hoe weet ik dan wat jij om precies 14:24 uur hebt gestemd?}

 2. Tja, ik heb ook aan geen van die acties meegedaan. Kon ik me maar dat soort dingen herinneren. Mijn excuses voor mijn jeugdige passiviteit (althans op dat gebied)

  {Mowl: jezelf Roodpetje noemen is al ’n schuldbekentenis.}

 3. Cyberjunk schreef:

  En wie heeft dan beweerd dat je WEL aan alle door jou beschreven zaken hebt meegedaan?

  {Mowl: nog niemand. Maar je kunt ze maar beter voor zijn.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.