Vuurcontact

zelfvoorzienend

De tempel van de roem staat op het graf: de vlam die op zijn altaar brandt wordt gevoed door de as der doden. William Hazlitt (1778-1830)

Stel, je bent op een overlevingstocht, ergens in een jungle of oerwoud. Een kokosnoot valt op het hoofd van je reisgezel, een liaan slingert om zijn nek of hij valt in een met bladeren bedekte val met speerpunten erin.

Dan heb je niks aan je Zwitserse zakmes.

De uitvaartbranche heeft daar aan gedacht, zo bleek gisteren.

Ik moest iets in de fik steken en zocht een instrument waarmee ik dat zou kunnen doen. Toen herinnerde ik me één van de snuisterijtjes die we hadden verworven op de uitvaartbeurs, korte tijd terug: een aansteker, waarvan we het verband met de dood niet verder konden traceren dan longkanker.

Tot ik het ding vond en uitprobeerde.

Een steekvlam met de allesverzengende hitte van zeker 1100° spoot uit de vuurmond. Precies wat je nodig hebt voor een crematie buiten de deur.

[Het wachten is nu op de berichten in de krant over de beursbezoekers die de aansteker niet van zich af hadden gericht.]

Standaard

7 gedachten over “Vuurcontact

 1. Steve schreef:

  Eerst longkanker, daarna de doe-het-zelf crematie. Toch erg inventief, en dat met zo’n klein apparaatje.

  {Mowl: en ze geven ze weg! Voor noppes!}

 2. Om zo’n kist te overgieten met benzine zodat het beter brandt is wel erg morbide. Dan maar meteen een goede steekvlam. Een goede voorbereiding is het halve werk natuurlijk.

  {Mowl: zo is dat.}

 3. Bas schreef:

  Is het niet gewoon van twee-dingen-één, voor de vervente roker een aansteker + neushaartrimmer? 😉

  {Mowl: neushaarvuurspuit, bedoel je.}

 4. Bee schreef:

  Da’s geen slimme marketing van die uitvaartvereniging. Zo gaan we ook een crematie doe-het-zelven, natuurlijk. Helaas komt het nieuws voor ons even te laat, en doen we het morgen nog wel even netjes met mijn schoonvader 😉

  {Mowl: waarmee het onmogelijk werd met enig fatsoen spitsvondig te reageren.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.