Zo kan het ook

kraaiNog even over gisteren. Het zit me dwars dat je als gast bij een eetgelegenheid – gerenommeerd of onbekend, duur of goedkoop – voor de gek wordt gehouden. Of op zijn minst niet serieus genomen.

Creativiteit in de keuken mag niet worden verward met een onverantwoord knip- en plakwerk. Als je brioches over hebt van gisteren kun je d’r altijd iets leuks mee doen. Maar wie verzint het om een op zich prima ossenhaas daarmee te gratineren? En dan nog een sauce hollandaise met mierikswortel er naast te pleuren? Wie dit bedacht heeft moet worden opgepakt vanwege mishandeling van een goed produkt. Ach, ik hou d’r over op – ik maak me weer kwaad. Ze mogen blij zijn dat ze er met een 5 vanaf zijn gekomen.

Dat het anders kan bewijst Brrrr dag in, dag uit. Gisteren maakte ie bijvoorbeeld pangafilet klaar – een lekker, smakelijk witvisje, vergelijkbaar met tilapia. De filet was in reepjes gesneden, gepeperd en gezouten en in de bloem gewenteld, om vervolgens te worden gebakken. Daarbij kwam een (uiteraard heerlijke) zelfgemaakte basilicummayonaise.

Het werd geserveerd met een eenvoudige (maar niets minder dan dat) spaghetti met gebakken knoflook, een broodje met truffelolie en een tomatensla.

Ik heb honderd keer lekkerder gegeten dan daags ervoor.

[Het wordt geen gewoonte om een restaurant twee dagen achtereen lastig te vallen met onze mening. Dat moet ik ook niet meer doen. Maar – heej! – dit is mijn plek! En mijn verontwaardiging!]

Standaard

8 gedachten over “Zo kan het ook

 1. Oh, je mag best je verontwaardiging twee dagen achter elkaar tonen hoor. Als je er nog niet overheen bent, lezen we vandaag gewoon wat extra inzichten over het restaurant.

  {Mowl: ik ben alweer gekalmeerd.}

 2. Oh, je mag best je verontwaardiging twee dagen achter elkaar tonen hoor. Als je er nog niet overheen bent, lezen we vandaag gewoon wat extra inzichten over het restaurant.

  {Mowl: ik ben alweer gekalmeerd.}

 3. Ben ik heel simpel door te zeggen door niet meer uit eten te gaan en Brrrr lekker te laten koken? Maar die wil natuurlijk ook wel eens culinair verwend worden bedenk ik me meteen…

  {Mowl: hij wil niet altijd hoeven koken, precies.}

 4. rozebeer schreef:

  René, door dit soort dingen leer je de kookkunsten van je man weer extra waarderen….
  Het is inderdaad erg dat je veel geld betaald en dat je nu nog zit te koken van boosheid.
  Klaar nu, over. Het is erg jammer, maar zoals je gister ook al zei, in Nijmegen zijn nog voldoende andere leuke eetgelegenheden

  {Mowl: en dat maakt me weer blij.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.